Filmvilág blog

Végre vasárnap!

Tévéajánló

2009. május 17. - Baski Sándor

Vivement dimanche! - francia, 1983. rendező: François Truffaut
Vetítik: Vasárnap (Május 17.) 21:30 FILMMÚZEUM
           Hétfő (Május 18.) 17:00  FILMMÚZEUM

Aligha lehet azzal vádolni minket, hogy keveset foglalkozunk a francia új hullám talán legfontosabb rendezőjével: Ádám Péter négy részes sorozatban rajzolta meg nem is olyan régen François Truffaut portréját, a mostani számban pedig André Bazin kapcsán esik róla szó. Ma este a Filmmúzeum Truffaut-sorozatában legutolsó filmje, a Végre Vasárnap! kerül sorra, amely némileg rendhagyónak számít az életművében. Idézet Báron György ’85-ös kritikájából

…egy igazi bűnügyi film, valahonnét a „nagy korszakból”, a negyvenes-ötvenesévekből, Amerikából. Rendezte François Truffaut 1983-ban Franciaországban, egy évvel a halála előtt. Hawks, Hitchcock, valahol a földöntúli stúdiókban, keblükre ölelhetik a tékozló, megtért fiút. Olyan film a Végre vasárnap!, melyet ők sem szégyellenének.




A Filmmúzeum egyébiránt jövő vasárnap is folytatja a Truffaut-retrospektívet: levetítik a Jean-Pierre Léaud-sorozat mind a négy darabját - azokat a filmeket, amelyekben a rendező fétisszínésze és alteregója, Jean-Pierre Léaud játszotta a főszerepet (Négyszáz csapás, Antoine és Colette, Lopott csókok, Családi fészek, Menekülő szerelem).

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr351125980

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: https://www.jaggaer.com 2019.04.08. 14:33:51

Dangers of splitting adderall xr capsules

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scorsesefan 2009.05.18. 10:07:25

OFF
A Filmvilág honlapja kábé két napja átment "bejelentett támadó webhely" státuszba. Meg merjem azért nyitni, vagy várjak vele?
Bocs az OFF-ért.
ON

Baski Sándor · http://filmvilag.blog.hu 2009.05.18. 10:39:45

@scorsesefan: már szóltunk az illetékeseknek. a honlapot én már megnyitottam a riasztás óta egyszer, és még egyben van a gépem, de fő az óvatosság.
süti beállítások módosítása